Case de pariuri sportive din Belgia

Puține case de pariuri sportive internaționale activează în Belgia datorită unui cadru legal destul de strict, ce obligă operatorii licențiați să-și deschidă o entiate juridică la nivel local și să mențină serverele pe teritoriul Belgiei. Numărul de licențe este limitat pentru pariuri. Recomandările noastre în acest moment pentru cei ce vor să parieze online sunt:

Casă pariuri
Bonus de bun venit 
Cotă mărită

Primești o super cotă pe care poți paria la înregistrare.

Activează bonus
Cotă mărită

Primești o super cotă pe care poți paria la înregistrare.

Activează bonus

Pariorii belgieni pot juca atât pe site-uri de pariuri autohtone, cât și pe platformele unor operatori internaționali. Sunt preferate agențiile din afară, pentru că oferă cote mai mari și bonusuri mai atractive. Noi recomandăm Unibet și Betway, deoarece operează 100% legal și ambele au o reputație la nivel european de operatori de calitate, cu cote atractive și ofertă bogată în materie de tipuri de pariuri și piețe acoperite.

Pariuri sportive în Belgia: Legislație & Sporturi favorite

Mențiuni legate de jocurile de noroc în Belgia datează din anul 1300, iar loteria națională este menționată începând cu secolul 15. În prezent, jocurile de noroc rămân la fel de populare, însă se desfășoară într-un cadru mult mai reglementat.

Pentru a obține licența de funcționare pe teritoriul belgian, un operator de jocuri de noroc este obligat să aibă un sediu fizic în această țară. De asemenea, trebuie să plătească o sumă destul de ridicată (75.000 euro în 2019) când aplică pentru licență, plus o taxă anuală proporțională cu cifra de afaceri.

Legea care reglementează această industrie (The Gaming Act) a intrat în vigoare în 2006, iar parierea online a devenit legală începând cu anul 2011.

Pentru a obține o licență, operatorii trebuie să aplice pentru una din cele 4 clase de licențe. Astfel că, în clasa 1 se încadrează cazinourile, iar în clasa 4 sunt casele de pariuri online. Perioada de valabilitate este împărțită și ea pe clase și variază de la clasa A pentru 15 ani la clasa G2 pentru 1 an.

Rezidenții belgieni care joacă la pariuri trebuie să plătească o taxă pe câștig de 11%.

Vârsta minimă legală pentru accesarea jocurilor de noroc este 18 ani, iar 7,3 milioane de rezidenți au apelat măcar o dată la această formă de divertisment.

Pentru o și mai bună protecție a jucătorilor, în prezent este în lucru un Cod Etic ce vizează aspecte precum: protejarea identității jucătorilor, garantarea plății câștigurilor și interzicerea anumitor materiale publicitare.

Casă pariuri Bonus Evaluare
Unibet Cotă mărită 5
Betway Cotă mărită 5

Sporturi în Belgia pe care se pariază cel mai des

Belgienii sunt mari amatori de curse cu cai, iar acest lucru se reflectă și în pariurile online. De o popularitate crescută se bucură și fotbalul, datorită reușitelor echipei naționale, urmat de ciclism. Alte sporturi pe care belgienii pariază sunt:

  • baschet;
  • tenis;
  • fotbal american;
  • baseball;
  • hochei pe gheață.

Printre sporturile mai puțin populare, dar incluse de casele de pariuri sunt: cricket, golf, rugby, darts, MMA, box, handbal, volei, formula 1 și sporturi cu motor.

Monede și metode de plată

Cine își deschide cont pe o platformă de pariuri online poate efectua depozite prin Skrill Belgia, Banccontact/Mistercash, iDeal, KBC Bank, Neosurf sau Worldline.

Pariorul care joacă la un operator nelicențiat poate plăti o amendă de 25.000 de euro. Tocmai din acest fapt recomandăm să pariezi la un site ce operează legal.

Top case de pariuri online active în Belgia

Unibet este un operator listat la bursa din Stockholm, care are în ofertă peste 250.000 de evenimente sportive în fiecare an. Se diferențiază de competiție prin numărul mare de meciuri transmise pe Unibet TV și de linii asiatice oferite pentru fiecare eveniment de importanță medie și ridicată.

Betway este un brand cu renume, ce și-a câștigat încrederea în rândul pariorilor din străinătate, site-ul fiind activ în majoritatea țărilor din Europa. Sunt peste 30 de sporturi pe care se poate paria, precum și piețe interesant de urmărit precum esports și show-urile TV.

Vezi și lista celor mai profitabile cazinouri online din Belgia.