Case de pariuri sportive din Spania

Spania este o țară ce a atras milioane de români pentru emigrare, însă abia recent a crescut interesul pentru siteurile de pariuri din Spania. Vestea bună este că piața este reglementată și se poate paria complet legal la orice operator licențiat local. Cele mai bune case de pariuri internaționale din Spania sunt listate mai jos, alături de bonusurile oferite de fiecare. Poți activa promoțiile de bun venit folosind linkurile din tabel.

Casă pariuri
Bonus de bun venit 
Până la €122 bonus

Plasează un depozit de minim €10 și primești 100% bonus până la €122.

Activează bonus
Până la €100 bonus

Plasează un depozit de minim €1 și primești 100% bonus până la €100.

Activează bonus

Piața jocurilor de noroc a fost reglementată prin legea nr. 13/2011, vizând orice activitate de pariere, poker, jocuri de cazino și loterii, atât online cât și fizice. Din iunie 2012, operatorii internaționali își pot oferi serviciile rezidenților spanioli în baza unei licențe.

Pariuri sportive în Spania: Legislație & Sporturi favorite

Spaniolii sunt mari amatori de jocuri de noroc și se bucură de o piață a pariurilor sportive online bine reglementată. Mai mult, se poate paria într-un cadru sigur încă din 2011, iar din 2012 au putut aplica pentru obținerea unei licențe chiar și operatorii internaționali. Românii care locuiesc în Spania beneficiază de servicii de calitate de la case de pariuri de top.

În Spania, pariurile sunt reglementate atât la nivel național, cât și al nivel de comunități autonome.

Legile generale care guvernează activitatea de pariere sunt:

 • Legea Pariurilor Nr. 13/2011, din 26 mai;
 • Decretul Roial Nr. 1613/2011, din 14 noiembrie, prin care s-au stabilit detaliile tehnice privind activitățile de pariere;
 • Decretul Roial Nr. 1614/2011, din 14 noiembrie, ce reglementează Legea pariurilor;
 • Decretul Roial Nr. 958/2010, din 3 noiembrie, ce reglementează activitățile de marketing privind parierea.

La nivelul comunităților autonome, principalele legi care reglementează activitatea de pariere sunt:

 • Madrid: Legea 6/2001, din 2 iulie, privind parierea la nivelul comunității Madrid;
 • Insulele Canare: Legea 8/2010, din 15 iulie, privind pariurile sportive și jocurile de noroc în Insulele Canare și Legea 2/2020, din 14 octombrie, privind modalitățile de suspendare a licențelor și măsuri complementare privind pariurile sportive și jocurile de noroc;
 • Andaluzia: Legea 2/1986, din 19 aprilie, privind parierea la nivelul comunității Andaluzia;
 • Insulele Baleare: Legea 8/2014, din 1 august, privind parierea la nivelul comunității Insulele Baleare;
 • Catalonia: Legea 15/1984, din 20 martie,  privind parierea la nivelul comunității Catalonia;
 • Valencia: Legea 1/2020, din 11 iunie, privind reglementarea parierii și prevenirea adicțiilor la nivelul comunității Valencia.

Entitatea responsabilă de monitorizarea activității de pariere la nivel național este Directoratul General pentru Reglementarea Activităților de Pariere (DGOJ).

Rolul DGOJ este să:

 1. adopte reglementări suplimentare, adiacente reglementărilor principale;
 2. controleze modul de operare a furnizorilor de jocuri de noroc;
 3. amendeze activitățile ilegale de pariere;
 4. medieze și soluționeze plângerile jucătorilor la adresa operatorilor;
 5. colaboreze cu celelate autorități spaniole pentru a preveni și combate spălarea de bani.

Operatorii licențiați spanioli își pot oferii serviciile exclusiv rezidenților. Pe de altă parte, pentru ca un operator internațional să obțină licență de funcționare, trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă sediu pe teritoriul UE și serverul principal pe teritoriul Spaniei pentru ca DGOJ să îl poată monitoriza și controla.

În prezent, există 4 tipuri principale de licențe, pentru:

 1. pariuri sportive;
 2. alte tipuri de pariuri (jocuri de casino, poker, păcănele și bingo);
 3. tombole:
 4. competiții.

Operatorii care aplică pentru toate 4, obțin o licență de funcționare pe o perioadă de 10 ani. Licențele singulare, pe de altă parte, au o valabilitate de 3 până la 5 ani. 

În prezent, se lucrează la un decret care are rolul de a monitoriza și mai bine activitatea de pariere în Spania, în vederea protejării jucătorilor, care cel mai probabil va intra în vigoare în 2022. Noile reguli vor avea rol de control asupra operatorilor licențiați, care vor trebui să ofere rapoarte privind timpul petrecut de jucători la ei pe site. Astfel că, aceștia vor fi obligați să implementeze un sistem prin care membrii să își poată seta limite de timp și bani cheltuiți în intervalul a 24 de ore, iar casele de pariuri online nu vor avea dreptul să încerce să îi influențeze în vreun fel să parieze mai mult.

Jucătorii spanioli plătesc impozit de 20% pe vinuturile din pariuri sportive. Această taxă se plătește trimestrial, este scutită de TVA, iar pierderile pot fi deduse.

Sporturi din Spania pe care se pariază cel mai des

Cum era de așteptat, fotbalul este sportul rege și în Spania, un mare plus pentru românii care locuiesc în această țară, deoarece se pot bucura de cote excelente la ligi de top. Evenimentul cu cel mai ridicat număr de pariuri este, evident, La Liga, urmat de Premier League, Champions League, Seria A și Bundesliga. Alte sporturi populare, cu un număr semnificativ de piețe de pariere sunt:

 • baseball;
 • baschet;
 • golf;
 • cricket;
 • tenis;
 • hochei;
 • volei;
 • handbal;
 • box;
 • sporturi cu motor;
 • curse cu cai și câini.

Monede și metode de plată

Românii din Spania pot folosi o serie de metode de depunere și retragere, însă în topul preferințelor sunt: cardul, Neteller, Skrill și PayPal. Moneda promovată de site-urile de pariuri spaniole este Euro.

Top case de pariuri online din Spania

Potrivit siteurilor de specialitate, în topul agenții de pariuri sportive online în Spania sunt:

1. 22bet este o casă de pariuri online europeană, fondată în 2018 care oferă servicii de calitate jucătorilor din întreaga lume, inclusiv Spania. Printre principalele atuuri enumerăm: multiple discipline sportive pe care se poate paria, acces la metode de plată variate și aplicație mobilă de top.

2. 20bet este o casă de pariuri care înțelege nevoile jucătorilor contemporani, fiind înființată în 2020. Aici vei găsi piețe de pariere multiple, acces la cele mai populare metode de plată și nu numai, acces la evenimentele momentului, platformă sigură și sistem de suport clienți bine pus la punct.