Case de pariuri sportive online în Irlanda

Irlanda se bucură de un sistem de pariere reglementat de peste 100 de ani. În consecință, piața pariurilor este atractivă atât pentru rezidenții irlandezi, cât și pentru casele de pariuri, ceea ce se traduce într-o ofertă bogată și bonusuri generoase. Pentru a ușura căutarea, am realizat o listă cu cei mai profitabili operatori licențiați, ce pot fi regăsiți în lista de mai jos:

Casă pariuri
Bonus de bun venit 
100% până la €122

Plasează un depozit de minim €10 și primești până la €122.

Activează bonus
€50 în Free Bet-uri

Plasează un depozit de minim €5 și primești până la €50 în Free Bet-uri.

Activează bonus
100% bonus până la €100

Plasează un depozit de minim €10 și primești 100% bonus până la €100.

Activează bonus
€50 în Free Bet-uri +10 free spins

Plasează un depozit de minim €10 și primești până la €50 în Free Bet-uri + 10 free spins.

Activează bonus
€20 în Free Bet-uri

Plasează un depozit de minim €10 și primești până la €20 în Free Bet-uri.

Activează bonus

Din punct de vedere al preferințelor pentru pariuri, Irlanda se remarcă prin lunga istorie asociată pariurilor pe cursele cu cai. În acest sens, sistemul de pariere a fost reglementat încă din secolul 18. Ulterior, legislația a fost adaptată conform nevoilor.

Parierea în Irlanda este reglementată prin următoarele legi: Legile referitoare la pariere (1931 – 2015), Legea privind numărul de pariuri per eveniment (1929), Legea privind funcționarea jocurilor și loteriilor (1956 – 2019), Legea privind Loteria Națională (2013), Legile privind finanțele (1975, 1992).

Pariuri sportive în Irlanda: Legislație & Sporturi favorite

Dacă pariurile fizice, sub orice formă, sunt bine reglementate, pentru sistemul online sunt în curs de actualizare (se estimează ca în 2024 să fie gata un cadru legislativ adaptat nevoilor prezente), pentru a oferi cele mai bune condiții de pariere rezidenților Irlandezi.

În prezent, românii din Irlanda pot paria cu încredere la operatori internaționali. Mai mult, guvernul lucrează la un sistem modern de licențiere, pentru a atrage casele de pariuri internaționale de renume să se relocheze în Irlanda, prin taxe atractive și diferite beneficii.

Operatorii internaționali pot aplica în prezent pentru două tipuri de licențe pentru a-și oferi serviciile pe teritoriul Irlandei

Perioada de valabilitate a unei licențe este de 2 ani, iar operatorii trebuie să plătească 10.000€ pentru a o obține, respectiv între 10.000 și 200.000€ pentru a o reînnoi. De asemenea, operatorii internaționali trebuie să plătească un impozit de 2%.

Rezidenții irlandezi nu trebuie să plătească niciun fel de taxă pe câștigurile obținute din jocurile de noroc.

Țară Irlanda
Valută bonus EUR
Sporturi Curse cu cai, fotbal, hurling, etc.
Legalitate Da
Vârsta minimă 18 ani

Sporturi în Irlanda la care se pariază cel mai des

Așa cum am menționat și mai sus, cursele cu cai sunt în topul preferințelor. Alte sporturi pe care se pariază des sunt:

 • Fotbal;
 • Hurling;
 • Cricket;
 • Tenis;
 • Golf;
 • Baschet;
 • Hochei pe gheață.

Monede și metode de plată

Românii din Irlanda care pariază online, pot folosi cu încredere cele mai populare metode de depunere și retragere. Moneda cu care se pariază este Euro:

 • Visa;
 • Mastercard;
 • Maestro;
 • PayPal;
 • Neteller;
 • Skrill;
 • Apple Play;
 • Google Pay;
 • Paysafecard;
 • Trabsfer bancar;
 • Plata prin telefon.

Top case de pariuri sportive online din Irlanda

Printre cele mai atractive case de pariuri sportive online din Irlanda se numără:

 1. 22bet atrage în primul rând prin bonusul generos dedicat jucătorilor noi, ce urcă până la €122. Această casă de pariuri aduce în prim plan multiple posibilități de pariere, acces la cele mai populare metode de depunere și retragere, payout ridicat și aplicație pe telefon.
 2. Betway este o altă opțiune demnă de luam în considerare de românii din Irlanda. Site-ul are un design simplu și clar, ceea ce face ușoară navigarea inclusiv pentru începători. Sunt peste 30 de sporturi pe care se poate paria și aproximativ 5000 de piețe de pariere săptămânal.
 3. 20bet este o casă de pariuri online focusată pe oferirea unei piețe de pariere competitive. De asemenea, cotele sunt excelente, raportate la ceilalți operatori, iar depozitul minim necesar pentru a începe experiența de pariere este potrivit inclusiv pentru bugete mai restrânse.
 4. Quinnbet a fost înființat în 2017 și deține licență eliberată de United Kingdom Gambling Commission. Oferta de bun venit aduce clienților noi free bet-uri în valoare de €50 plus 10 rotiri gratuite pentru a testa secțiunea casino. Oferta sportivă este bogată, cu peste 25 de sporturi.
 5. Mr.Play aduce pasionaților de pariuri sportive 30 de sporturi pe care pot paria, inclusiv curse cu cai. Fotbalul este și el la mare rang, iar cotele sunt competitive, raportate la ceilalți operatori.

Întrebări frecvente

Este legal să pariezi în Irlanda?

Da, pariurile au început să fie legalizate încă din 1931.

Care este vârsta minimă pentru a paria în Irlanda?

Vârsta minimă legală pentru a paria, atât fizic, cât și online, este de 18 ani.

Sunt taxate câștigurile obținute din pariuri sportive în Irlanda?

Nu. Singurii care trebuie să plătească taxe pe venit sunt operatorii de pariuri sportive.