Case de pariuri sportive online în Olanda

Românii ce locuiesc în Olanda se bucură, începând cu 1 octombrie 2021, de o piață a pariurilor online reglementată. Însă, vorbim de un proces care este în curs de implementare, estimându-se undeva în jur de 3 ani pentru ca totul să funcționeze în parametrii optimi.

Între timp, rămâne ca problemă principală riscul de a rămâne cu banii blocați, în cazul în care nu pariezi pe un site de încredere. Dată fiind situația legislativă ce a amânat legalizarea pariurilor online, există puține case de pariuri internaționale de renume ce acceptă jucători din Olanda, deoarece majoritatea așteaptă noua lege a jocurilor de noroc, ce a intrat în vigoare anul trecut.

Vave și Thunderpick sunt două case de pariuri internaționale unde poți face depuneri și retrageri în crypto și ce funcționează în Olanda.

Casă pariuri
Bonus de bun venit 
Până la 1 BTC

Primești cashback până la 1 Bitcoin.

Activează bonus

Cu toate că, începând cu 1 octombrie 2021, olandezii se bucură de o piață a pariurilor reglementată, întreg procesul de obținere de licențe și implementare a noilor reguli este estimat să dureze în jur de 3 ani. În consecință, pariorii din Olanda sunt deocamdată liberi să joace la orice operator doresc. Aproximativ 8,9 milioane de cetățeni cu vârsta legală au jucat cel puțin o dată în viață la jocuri de noroc (dintr-un total de 17 milioane de rezidenți).

Pariuri sportive în Olanda: Legislație & Sporturi favorite

Olanda plănuia să introducă un sistem de licențiere în septembrie 2020, dar implementarea reglementării legislative a fost întârziată până în octombrie 2021 (inițial termenul a fost martie 2021), din cauza problemelor ridicate de pandemia de coronavirus.

pariuri sportive olandaUna dintre prevederile legii care va trebui aplicată prin autoritatea Kansspelautoriteit (KSA) este că un operator trebuie să achite 45.000 de euro la depunerea cererii de licențiere și să prezinte o garanție financiară de 830.000 de euro. La data în care a intrat în vigoare legea prin care se reglementează pariurile online în Olanda, 10 operatori au obținut licențe de funcționare.

Licențele sunt acordate pe o perioadă de 5 ani, după care vor putea fi înnoite. 

Până a intrat în vigoare această lege, operatorii nu erau obligați să achite taxe către statul olandez. În ceea ce îi privește pe jucătorii la pariuri online, ei plătesc impozit pe câștiguri (de 29%) doar dacă joacă la agențiile autohtone.

Casă pariuri Bonus Evaluare
Energybet 10 euro 5
Bet365 100 euro 5

Sporturi din Olanda pe care se pariază cel mai des

În Olanda, la fel ca în majoritatea țărilor Europene, fotbalul este sportul rege. Cele mai multe pariuri se plasează pe evenimente precum UEFA Champions League, Premier League și Bwin. Alte sporturi populare sunt:

  • hochei de câmp;
  • volei;
  • ciclism;
  • kickboking.

Monede și metode de plată

Jucătorii români din Olanda își pot credita conturile pe site-urile de pariuri online cu ușurință. Cele mai populare metode de depunere și retragere folosite sunt iDEAL, cardurile Visa/Mastercard, transferurile bancare sau walleturi digitale. Moneda folosită este euro.

Top case de pariuri online

În topul agenții de pariuri sportive online în Olanda întâlnim următoarele siteuri:

Bet365 este cel mai cunoscut site de pariuri din Europa, devenind activ în Olanda anul trecut, odată cu primirea licenței. Aceștia au printre cele mai multe piețe pe care poți paria, cote atractive, un bonus de bun venit cu condiții lejere și o aplicație de mobil foarte rapidă.

Circus este un operator internațional de renume ce oferă acces la peste 50 de discipline sportive, plus esports. Limitele pentru depunere și retragere sunt ridicate, iar operatorii responsabili de departamentul relații clienți sunt prietenoși.

Vezi și lista celor mai profitabile cazinouri online din Olanda.