Case de pariuri sportive online în Franța

Numărul caselor de pariuri din Franța este foarte mic, deși piața de gambling operează în mod legal. Problema este taxa mare pe care o agenție trebuie să o plătească pentru a obține licență, care este probabil cea mai mare din Europa pentru acest domeniu.

Casă pariuri
Bonus de bun venit 
Până la €100 bonus

Plasează un depozit de minim €10 și primești 100% bonus până la €100.

Activează bonus
Până la €150 în free beturi

Primești înapoi până la €150 dacă primul tău pariu este pierzător.

Activează bonus

Procesul de legalizare a pariurilor online în Franța a  fost demarat în 2001, cu primele site-uri deținute de stat. În 2009 a fost dată o lege prin care și operatorii străini puteau aplica pentru a obține licență, ce a intrat în vigoare în 2010, înainte de Cupa Mondială.

Pariuri sportive în Franța: Legislație & Sporturi favorite

Dacă ințial parierea în Franța era permisă doar la operatori deținuți de stat, începând cu luna mai 2010 situația s-a schimbat, iar casele de pariuri europene au putut aplica pentru licență. În acest stadiu al legii, cazinourile online erau interzise, singurele forme de pariere agreate fiind pe sporturi, poker online și curse de cai.

Începând cu anul 2020 Autoritatea națională de Jocuri (ANJ) a devenit organul principal de reglementare a jocurilor de noroc.

Anul 2020 este momentul în care jocurile de cazinou și loteriile au devenit legale și pot aplica pentru obținerea licenței și site-uri din afara Europei. Astfel că, doar operatorii licențiați își pot oferi serviciile pe teritoriul Franței, iar perioada de valabilitate a licenței este de 5 ani, după care trebuie înnoită.

Pariurile sportive online se pot face, conform Decretului din mai 2010, pe anumite sporturi, competiții și tipuri de piețe agreate de federațiile sportive. Lista completă poate fi analizată pe site-ul ANJ.

Pentru a preveni adicția, site-urile de pariuri licențiate trebuie să asigure:

 • un sistem de banare a persoanele care nu au dreptul să parieze;
 • posibilitatea ca un jucător să își blocheze contul pentru o anumită perioadă de timp;
 • limite pentru sumele depozitate, respectiv retrase;
 • limită pentru timpul petrecut pe site (pe care jucătorul o stabilește la logare și care nu poate fi modificată de operator);
 • acces la informații privind dependența de jocuri de noroc și posibilitatea ca un jucător să se înscrie pe lista de banare.

Începând cu 1 Ianuarie 2020, impozitul se aplică pe întreaga sumă câștigată și nu pe fiecare câștig în parte cum era înainte de această dată. Astfel că, pariurile sportive sunt impozitate cu 33,7%, o sumă destul de ridicată, comparativ cu statele care nu percep niciun fel de taxă jucătorilor.

Vârsta minimă legală de pariere în Franța este de 18 ani

Casele de pariuri sportive online sunt obligate să marcheze într-o manieră vizibilă restricția privind crearea unui cont de către persoanele care nu au împlinită vârsta de 18 ani și să blocheze accesul minorilor.

Sporturi din Franța pe care se pariază cel mai des

Pariorii francezi se bucură de o piață variată, cu o gamă largă de discipline și evenimente internaționale. În topul preferințelor pariurilor sportive online în Franța sunt următoarele:

 • fotbal;
 • curse cu cai;
 • ciclism;
 • rugby;
 • tenis;
 • F1;
 • NFL;
 • NBA.

Monede și metode de plată

Românii din Franța pot alege dintre diferite metode de depunere și retragere pentru a-și gestiona cât mai eficient banii. Printre modalitățile cele mai populare de a face tranzacții se numără transferurile bancare și cardurile de credit/debit. Acestea sunt populare datorită simplității întregului proces, similar cumpărăturilor online.

Pe locul doi în preferințele francezilor sunt portofelele electronice precum Skrill. Acestea pot fi folosite, de regulă, atât pentru depuneri cât și pentru retrageri. PayPal-ul este de asemenea agreat de casele de pariuri internaționale deoarece este o metodă de plată foarte populară la nivel european, alături de Paysafecard.

Când vine vorba de moneda preferată de jucători, Euro este în top, dar sunt și alte opțiuni disponibile, cum ar fi dolarul.

Top case de pariuri online din Franța

Potrivit siteurilor de specialitate, în topul agenții de pariuri sportive online în Franța sunt:

1. 22bet oferă o selecție bogată de sporturi și jocuri casino, precum și o gamă variată de metode de plată. Un alt mare plus este reprezentat de bonusurile regulate destinate jucătorilor existenți. Mai mult, site-ul este mobile responsive și funcționează fără probleme direct din browser pe următoarele sisteme de operare iOS, Android sau Windows.

2. 20bet este o casă de pariuri online renumită pentru selecția impresionantă de sporturi pe care poți paria. Și aici ai parte de bonusuri atractive și promoții regulate care îți cresc semnificativ șansele de câștig. De asemenea, serviciul de suport clienți este rapid și funcționează non-stop.

3. NetBet oferă unul dintre cele mai atractive bonusuri de bun venit pentru jucătorii din Franța. Este un operator de renume internațional, ceea ce îneamnă că garantează siguranța tranzacțiilor. Oferta sportivă este generoasă, iar serviciul de suport clienți este rapid.