Case de pariuri sportive online în Elveția

Piața pariurilor online din Elveția a fost destul de liberală. Începând cu 1 ianuarie 2019, aceasta este regularizată de Actul Federal al Jocurilor de Noroc (Federal Act on Money Games – „AMG”). Legea se aplică pentru toate jocurile ce implică bani, incluzând diferitele tipuri de pariuri, jocuri ce se bazează pe cunoștințe și jocuri de cărți. În acest sens, pentru ca un operator să își ofere serviciile pe teritoriul Elveției, trebuie să aplice pentru obținerea unei licențe. În tabelul de mai jos puteți găsi o listă a celor mai profitabile case de pariuri:

Casă pariuri
Bonus de bun venit 
100% până la 122 CHF

Plasează un depozit de minim €10 și primești până la €122.

Activează bonus
100% bonus până la €100

Plasează un depozit de minim €10 și primești 100% bonus până la €100.

Activează bonus
Până la €100 bonus

Plasează un depozit de minim €10 și primești 100% bonus până la €100.

Activează bonus
Până la €100 bonus

Plasează un depozit de minim €10 și primești 100% bonus până la €100.

Activează bonus

Potrivit Actului Federal al Jocurilor de Noroc (AMG), loteriile online, pariurile sportive online și jocurile bazate pe cunoștințe au nevoie de obținerea unui permis denumit Comlot (Intercantonal Lottery and Competition Commission) pentru a funcționa.

AMG are rolul de a se asigura că operatorii care își oferă serviciile rezidenților elvețieni au o reputație bună, își conduc business-urile corect și au fonduri suficiente pentru a-și susține clienții.

Pariuri sportive în Elveția: Legislație & Sporturi favorite

Elveția este o țară ce funcționează în baza unui sistem federal, ceea ce înseamnă că există legi atât la nivel național, cât și la nivel de canton. Începând cu anul 1874, sistemul de pariere a fost reglementat de către Departamentul Federal de Justiție și Poliție.

Prima lege a pariurilor a fost dată în 1874, ca parte din Constituție.

Rolul legislației pariurilor în Elveția este:

 • Să asigure un mediu transparent și sigur de pariere;
 • Să prevină spălarea de bani;
 • Să prevină efectele nocive ale parierii.

Începând cu 1 aprilie 2000, la nivel de canton, pariurile sunt reglementate de către Sistemul de Pariere Federal Elvețian (SFGB), responsabil cu monitorizarea și supervizarea operatorilor. În prezent, piața pariurilor online este reglementată prin legea pariurilor, adoptată în iunie 2018, ce presupune:

 • Implementarea legii în cele 26 de cantoane;
 • Înțelegeri la nivel de cantoane privind sistemele de licențiere;
 • Ordonanțe privind pariurile în casino și spălarea de bani.

Rezidenții elvețieni nu plătesc niciun fel de taxă pe câștig, dacă optează pentru operatori licențiați și nu depășesc suma de 1 milion de franci elvețieni.

Țară Elveția
Valută Bonus CHF / EUR
Sporturi Tenis, Fotbal, Sporturi de iarnă, etc.
Legalitate Da
Vârsta minimă 18 ani

Sporturi în Elveția la care se pariază cel mai des

Elveția, deși o țară mică din punct de vedere al suprafeței și al numărului de locuitori, este un nume mare în lumea sporturilor, în special prin reprezentatul său, Roger Federer. Astfel, tenisul este clar printre sporturile favorite ale elvețienilor, urmat de fotbal și sporturile de iarnă. Când vine vorba de cele mai practicate tipuri de pariuri, localnicii optează cel mai des de sistemul de peste 2.5 goluri, în special când vine vorba de meciurile de fotbal ce implică echipa națională.

O listă a celor mai populare sporturi pe care se pariază în Elveția arată în felul următor:

 • Tenis;
 • Fotbal;
 • Baschet;
 • Golf;
 • Hochei pe gheață;
 • Sporturi de iarnă;
 • Box și MMA;
 • Formula 1.

Monede și metode de plată

Majoritate caselor de pariuri online pun la dispoziție Euro ca monedă de joc pentru rezidenții elvețieni, însă sunt și operatorii ce acceptă francul elvețian. Transferurile cu cardul rămân în topul preferințelor jucătorilor din Elveția, însă trebuie reținut că în acest caz se percepe o taxă ce variază între 1,2% și 2,5% pentru fiecare tranzacție. Alte metode de plată acceptate sunt:

 • Skrill;
 • Neteller;
 • Paypal;
 • Paysafecard.

Este, de asemenea, important de menționat faptul că depunerile se fac instant, în timp ce retragerile în 1-3 zile.

Top case de pariuri sportive online din Elveția

 1. 22bet este un operator înființat în 2017, deci are experiență pentru a oferi pariorilor un mediu sigur și adaptat nevoilor prezente. Rata de plată este de peste 95%, iar acest operator oferă și un bonus de bun venit profitabil de 100% până la 122 CHF.
 2. Dachbet este o casă de pariuri online înființată în 2021, ceea ce înseamnă că aduce un suflu nou pentru pariorii online. Aici găsești peste 30 de sporturi, peste 300 de piețe de pariere pe fotbal, posibilitatea de a face cash out total și limite înalte de câștig.
 3. GG.BET este un operator cunoscut în special pentru piața esports, însă este la fel de popular și pe partea de pariuri sportive. Site-ul este practic de folosit atât de pe desktop cât și pe telefon, iar sistemul de live chat este disponibil 24/7. De asemenea, bonusul de bun venit este printre cele mai profitabile de pe piață și urcă până la 200 €.

Întrebări frecvente

Este legal să pariezi în Elveția?

Da, sistemul de pariere din Elveția este reglementat. Românii din Elveția pot paria fără probleme, deoarece legislația vizează casele de pariuri și nu jucătorii.

Care este moneda cu care se poate paria în Elveția?

Moneda cea mai utilizată de casele de pariuri disponibile elvețienilor este Euro, dar sunt și case de pariuri la care se poate folosi Francul Elvețian.

Care este vârsta minimă legală de pariere?

18 ani este vârsta minimă legală de pariere.

Sunt populare pariurile sportive în Elveția?

Da, elvețienii sunt fani pariuri sportive, iar sporturile pe care se pariază cel mai mult sunt tenis, fotbal și sporturile de iarnă.

Este sigură parierea online în Elveția?

Da, sistemul legislativ este foarte bine pus la punct din acest punct de vedere.