Case de pariuri sportive online în Moldova

Dacă locuiești în Republica Moldova și vrei să pariezi, poți să o faci, inclusiv la operatori internaționali. Parierea online a fost reglementată prin legea nr. 291 din 2016, la care au fost aduse amendamente în 2017. Începând cu anul 2019, acest segment a început să se dezvolte, însă monopolul este deținut de către Loteria Națională. Deși, momentan, piața pariurilor din Moldova nu este printre cele mai atractive pentru operatorii internaționali, sunt câteva case de pariuri online unde românii din Republica Moldova pot paria în siguranță.

Vezi lista caselor de pariuri și bonusurilor la înregistrare pentru pariorii moldoveni:

Casă pariuri
Bonus de bun venit 
2100 MDL cu codul TOP100

Plasează un depozit de minim 21 MDL și primești 100% bonus până la 2100 MDL.

Activează bonus
100% bonus până la €100

Plasează un depozit de minim €10 și primești 100% bonus până la €100.

Activează bonus
100% până la 2500 MDL

Plasează un depozit de minim 20 MDL și primești până la 2500 MDL.

Activează bonus
100% până la €100

Plasează un depozit de minim €10 și primești 100% bonus până la €100.

Activează bonus

Desfășurarea activității în domeniul jocurilor de noroc în Republica Moldova, cu excepția cazinourilor online, este monopolizată de stat și se desfășoară în condițiile legii nr. 291 din 16.12.2016, publicată în Monitorul Oficial în 06.01.2017. Rolul acestei legi este de „a proteja moralitatea, drepturile și interesele legitime ale cetățenilor.”

Gestionarea activității din domeniul jocurilor de noroc se face prin intermediul Loteriei Naționale a Moldovei, care nu este supusă licențierii.

Pariuri sportive în Republica Moldova: Legislație & Sporturi favorite

Agenția Servicii Publice este organul de licențiere în domeniul organizării și desfășurării jocurilor de noroc. Instituția este cea care decide asupra eliberării licențelor prevăzute de prezenta lege organizatorilor jocurilor de noroc. Alte atribuții includ:

 • ține evidența registrelor jocurilor de noroc;
 • aprobă și ține Registrul organizatorilor de jocuri de noroc în cazinouri;
 • coordonează și înregistrează regulile de desfășurare a jocurilor de noroc;
 • stabilește criteriile de corespundere în conformitate cu care are loc certificarea programelor informatice;
 • administrează sistemul electronic unic de monitorizare de stat a jocurilor de noroc.

Începând cu anul 2020, câștigurile obținute din pariurile sportive se impozitează cu 12%.

Pe de altă parte, Ministerul Finanțelor este responsabil pentru realizarea politicii de stat în domeniul organizării și desfășurării jocurilor de noroc, cu următoarele atribuții:

 • elaborează și prezintă Guvernului condiții de licențiere;
 • prezintă Guvernului propuneri de perfecționare a legislației.
Țară Moldova
Valută bonus MDL / EUR
Sporturi Fotbal, tenis, baschet
Legalitate Da, prin legea nr. 219/2016
Impozit pe câștig 12%
Vârsta minimă 18 ani

Sporturi în Republica Moldova la care se pariază cel mai des

Fotbalul este sportul favorit și în Republica Moldova, la fel ca în majoritatea țărilor europene. Astfel că, românii ce locuiesc aici pot paria pe cele mai mari competiții sportive din lume, precum UEFA Champions League, UEFA Europa League, precum și cele mai tari campionate de fotbal: Premier League, Bundesliga sau Serie A. Alte sporturi apreciate de moldoveni sunt:

 • tenis;
 • baschet;
 • box;
 • esports.

Din punct de vedere al cotelor, cele mai ridicate sunt pe meciurile de fotbal și tenis, pe evenimentele cele mai populare. De asemenea, în calitate de client nou, poți beneficia de promoții cu cote ridicate sau diferite oferte la prima depunere, în limita anumitor sume.

Monede și metode de plată

Cea mai populară metodă de plată la casele de pariuri online din Republica Moldova este cardul de credit/debit. Dacă depunerile se fac automat, procesarea retragerilor poate dura între 2 și 5 zile. Alte metode întâlnite frecvent sunt:

 • Skrill;
 • Neteller;
 • Paysafecard.

Top case de pariuri sportive online din Republica Moldova

Printre cele mai atractive case de pariuri sportive online din Republica Moldova se numără:

1. 1xBet a fost lansat în anul 2007, cu focus pe țările est europene. Aici găsești peste 500 piețe de fotbal disponibile, retrageri rapide și funcție de live streaming. Pe lângă promoțiile de top, jucătorii pot testa și funcția BetConstructor pentru a plasa cele mai profitabile pariuri.

3. 20bet este tipul de casă de pariuri online focusată pe inovație. Astfel că jucătorii au acces la multiple metode de depunere și retragere, sistem de live chat disponibil 24/7 și interfață adaptată ecranului telefonului mobil.

4. 22bet este un operator european înființat în anul 2018. Oferta sportivă este impresionantă, de la posibilitatea de a paria pe fotbal, baschet sau tenis, respectiv sporturi mai puțin populare precum șah, darts, ski sau snooker. Site-ul este dinsponibil în limba română, iar bonusul de bun venit este în leu moldovenesc.

6. MrPlay este un nume relativ nou pe piața pariurilor online. Acesta a fost înființat în anul 2017 și a reușit să își câștige un renume în rândul pariorilor. Pe lângă oferta sportivă clasică, amatorii de esports au acces la o gamă bogată de meciuri, precum și cote competitive.

Întrebări frecvente

De la ce vârstă se poate paria legal în Republica Moldova?

Vârsta minimă legală pentru pariere în Republica Moldova este de 18 ani.

Există bonusuri speciale pentru pariorii din Republica Moldova?

Da, există bonusuri la înregistrare. Acestea pot fi activate folosind butoanele din acest articol.

Sunt legale pariurile sportive în Republica Moldova?

Pariurile sportive din Republica Moldova sunt reglementate în baza legii nr. 291 din 2016.